Borssikeittoa
Tänään tein borssikeittoa. Valitettavasti perhe ei ilahtunut kyseisestä keitosta. Sen sijaan suolakurkut ja smetana katosivat 8-vuotiaan suuhun niin, ettei niitä paljon toisille jäänytkään. Onneksi aikuinen tyttäreni ilahtui tarjouksestani viedä keittoa hänelle! Elämäni toinen kerta, kun tein borssikeittoa. Edellinen oli nakkiversio. Nyt laitoin keittolihaa. Se on niin helppo tehdä. Lihat kypsyy itsekseen, vähän etikkaa keitinliemeen mureuttamaan lihaa ja lihojen kypsyttyä voi lisätä porkkanaa, punajuurta (raakaa), kaalia ja sipulia. Meiramia ja kasvisliemijauhetta ja suolaa. Annetaan muhia ja se on siinä. Lämmittävä keitto. Jos jättää lihan pois saa kasviskeiton. Kasvavat lapset kaipaavat välillä liharuokaa, mutta tässä tapauksessa punajuuri karkoitti nuoret syöjät. Itse olisin tyytynyt kasvisversioon. Lapsuudessani ei syöty raakaa punajuurta, säilöttyä kyllä. Nyt aikuisena olen opetellut punajuuren käyttöä. Punajuurilaatikkoa homejuustolla, NAM. Tai uunijuureksia; perunaa, porkkanaa ja punajuurta voideltuun uunivuokaan. Hiukan valkopippuria ja suolaa ja oikeaa kermaa. Ja annetaan kypsyä noin 175-200 asteessa tunti-puolitoista. Hyvää :)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti